Wat is nu eigenlijk het verhaal achter De negende van Giacomo?

Giacomo is een biologische kleinschalige olijfboer uit het noorden van Toscane. Jaarlijks helpt zijn goede vriend uit Nederland mee met het handmatige oogsten van ruim 800 olijfbomen.

Giacomo hoorde dat zijn vriend lijdt aan DFNA9, een erfelijke aandoening die het gehoor en evenwicht ontneemt. Toen hij vernam dat met voldoende geld voor onderzoek deze aandoening eenvoudigweg is te stoppen, kwam hij in actie.

Met een oogst van zijn beste olijven maakte hij "Il nono di Giacomo" - een gelimiteerde editie eerste klas olijfolie. 

De olijfolie werd geschonken door enkele gulle gevers waardoor nagenoeg de gehele opbrengst ten goede komt aan stichting ‘De negende van…’.

De olie wordt dus door de stichting ‘De negende van…’ zelf geoogst, getransporteerd, gebotteld en gedistribueerd voor een verkoopprijs van € 9,99.
Kostprijs per stuk: flesje, schenkdop, krimphuls en etiket komen op € 0,99. De resterende opbrengst van € 9,-  gaat in zijn geheel naar de stichting kas. En dat voor een prachtig biologisch product.

Met de opbrengst van 'Il nono di Giacomo' wordt belangrijk onderzoek mogelijk gemaakt.

Stichting de Negende van is op zoek naar verkooppunten in Nederland en België.
Wil je graag helpen met het verkopen aan vrienden en kennissen neem dan contact op met:
info@denegendevan.nl 

rocvantwente

ROC van Twente is een ondernemende school voor middelbaar beroepsonderwijs in Hengelo. Ondernemend onderwijs wordt onder andere vorm gegeven binnen het MBO College voor Commercie & Ondernemen waar studenten gecontroleerd een mini-onderneming beginnen.

Een van deze  ondernemingen zal zich bezig houden met de verkoop van “il nono di Giacomo” waarbij MVO (maatschappelijk verantwoordt ondernemen) een van de bedrijfsdoelstellingen is. Dit allemaal om geld te verdienen om genetisch onderzoek naar een oplossing voor DFNA9 mogelijk te maken. Binnenkort zullen de studenten met nadere berichtgeving komen.